четверг, 20 октября 2016 г.

Урок миру

Мета: розширити знання учнів про важливість миру на землі; виховувати гуманізм, патріотизм, любов до свого народу та повагу до людей різних  національностей та віросповідань.


Учитель. Сьогодні в нас Урок миру. Що ж ви розумієте під таким коротким і важливим словом «МИР»? (Відповіді учнів)
-А що таке милосердя? (Відповіді учнів)

Учитель. Без миру немає дитинства, немає майбутнього. За мир, щоб сміятись, за щастя дітей, за мирне небо над головами, за цвіт на землі борються чесні люди  планети.

Учень 1. Хай буде мир на всій землі!
                 Хай дім новий будується,
                 Хай сад новий росте в селі,
                 Нова зростає вулиця.

Учень 2. Яка красива в нас планета!
                Земля зелена, ніжно-голуба.
                Нас переконують космічні злети:
                У всій Галактиці така одна.

Учитель. Для більшості людей планети Земля мир - це повсякденна реальність. На наших вулицях безпечно, ви ходите до школи. Там, де уклад суспільства міцний, безцінний дар миру може ніхто особливо й не помічати. Та чи всі діти на Землі живуть  добре і щасливо? (Відповіді учнів).
         Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя — казкова мрія, багато й страждають, живучи в атмосфері нестабільності та страху. Заради таких, як  вони, й засновано Міжнародний день Миру.

Учитель. Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру днем явного припинення вогню і відмови від насильства. Такий день покликаний  змусити людей не тільки замислитися про мир, але й зробити щось заради нього.
   Землі потрібні пісні і квіти, щоб на нашій прекрасній планеті жили прекрасні  люди, і не зважаючи на колір шкіри, віросповідання, дружили, радо спілкувалися, щоб до густих садів і білих будівель завжди поверталися лелеки, при появі яких у людей з’являлися спокій і радість, упевненість у завтрашньому дні.

  Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі замислюються про важливість миру. Поки лунають постріли, тривають міждержавні чи внутрідержавні  військові конфлікти, потрібно приєднуватися до тих людей, які підтримують найцінніше на планеті - мир, відстоюючи право людини мати над головою мирне небо
.
     У1981 році Організацією Об'єднаних Націй був започаткований Міжнародний день миру як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі.

    Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, що проголосила Міжнародний  день миру. У ній міститься заклик до "всіх країн і народів" відзначати цей день як можливість сприяння мирному врегулюванню конфліктів і виконання зобов’язань щодо припинення цього дня вогню.

      Це важливий день надихає багатьох людей замислитися над тим, якою мірою доля залежить від миру.
     Для багатьох людей світу мир — не більше ніж казкова мрія. Вони живуть в окопах, в атмосфері нестабільності і страху. Передовсім для них установлено цей день.

Учень. За мир у всьому світі,
             Це значить за народ.
            За колоски налиті,
           За шум весняних вод.
                                    М.Рильський.

      Щороку Україна в рамках Міжнародного Дня миру бере участь у діяльності, що сприяє припиненню вогню, завершенню конфліктів, розвитку толерантності, наведенню мостів між різними культурами.

    Дійсно, мир завжди починається з дружби. Не воювати треба, а дружити країнами, містами, сім’ями. І в нашій шкільній сім’ї хай завжди світить сонце дружби.

Учням дається завдання завершити речення.
Друг це той, хто...
Мир - це...
З другом я часто...
Приятель і друг не зовсім одне й те саме, бо...
З другом можна...
Я  товаришую з... тому що...

Учень. Ми живемо у світлому краю,
             У вільній незалежній Україні.
             Наснагу тут плекаємо свою
             І небеса над нами сині-сині.
            Усе в нас є: озера і ліси,
            Степи і гори, ріки і долини,
            Моря і море вічної краси,
            Усе для щастя і життя людини.

Учитель. Ми всі живемо на одній планеті, яка зветься Земля. Хай процвітає і дружба між народами. Нехай у кожному домі панує мир і злагода.


Комментариев нет:

Отправить комментарий